Nutriční hodnoty (Jablečný závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 13 711 kJ / 3 277 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,31 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,50 g |
| Tuky | 108,46 g |
| – nasycené | 60,22 g |
| – nenasycené | 40,68 g |
| –– mononenasycené | 32,83 g |
| –– polynenasycené | 7,85 g |
| ––– omega 3 | 0,94 g |
| Vláknina | 35,00 g |
| Cholesterol | 781 mg |
| Sodík | 407 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 496,93 g |
| – cukry | 275,26 g |
| ––– laktóza | 6,93 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 100 g 100 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 100 g |
| 125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 60 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| rozinky (dle potřeby) | Rozinky | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| moučkový cukr | Cukr bílý |