Křížaly jinak

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

sušená jablka (křížaly)
další sušené ovoce – např. černý rybíz, jeřabiny, borůvky, švestky, fíky, datle…

Postup přípravy receptu

  1. Každým rokem děláme křížaly ze zralých oloupaných jablek, zbavených jádřinců. Také sušíme černý rybíz, jeřabiny a borůvky.

  2. Suroviny semelu na masovém strojku. Po velmi malých dávkách vkládáme do násypky střídavě křížaly, jeřabiny, borůvky. Mohou se přidat i sušené švestky, fíky nebo datle apod. Rozemletou směs lze přisladit či jinak ochutit.

  3. Dokonce děláme z této směsi různé ovocné bonbony. Každému, komu jsme nabídli, to velmi chutná. Konzumace sušeného ovoce v tomto stavu je přijatelnější, než sušené ovoce vcelku. Směs je vhodná i na přípravu ovocného čaje.

Poznámka od kuchařky

Kdysi opsáno z časopisu Receptář, mírně upraveno.

Komentáře k receptu Křížaly jinak