Nutriční hodnoty (Boloňské špagety II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 451 kJ / 108 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,01 g |
| Tuky | 0,77 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,48 g |
| –– mononenasycené | 0,13 g |
| –– polynenasycené | 0,35 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 13,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 210 mg |
| Sůl | 0,47 g |
| Sacharidy | 15,81 g |
| – cukry | 9,96 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g špaget (nebo jiných těstovin) | Špagety pšeničné | 500 g |
| 400 g 400 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 400 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 400 g 400 g sterilovaných rajčat (nebo čerstvých loupaných) | Rajče červené sterilované | 400 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 300 ml 300 ml bílého vína | Víno bílé suché | 300 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| parmezán | Parmezán |