Nutriční hodnoty (Placičky z brambor, celeru a pórku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 229 kJ / 772 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,88 g |
| Tuky | 17,47 g |
| – nasycené | 4,40 g |
| – nenasycené | 7,94 g |
| –– mononenasycené | 5,97 g |
| –– polynenasycené | 1,97 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 20,75 g |
| Cholesterol | 521 mg |
| Sodík | 433 mg |
| Sůl | 0,87 g |
| Sacharidy | 108,30 g |
| – cukry | 11,30 g |
| ––– laktóza | 2,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 200 g 200 g celeru | Celer bulva čerstvá | 200 g |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 hrst 1 hrst sušené cibule | Cibule sušená | |
| 50 ml 50 ml horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| sádlo (nebo olej) na smažení | Sádlo vepřové |