Nutriční hodnoty (Placičky z brambor, celeru a pórku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 229 kJ / 772 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,94 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,88 g |
Tuky | 17,47 g |
– nasycené | 4,40 g |
– nenasycené | 7,94 g |
–– mononenasycené | 5,97 g |
–– polynenasycené | 1,97 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 20,75 g |
Cholesterol | 521 mg |
Sodík | 433 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 108,30 g |
– cukry | 11,30 g |
––– laktóza | 2,45 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
200 g 200 g celeru | Celer bulva čerstvá | 200 g |
1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 hrst 1 hrst sušené cibule | Cibule sušená | |
50 ml 50 ml horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
sádlo (nebo olej) na smažení | Sádlo vepřové |