Nutriční hodnoty (Velikonoční beránek jogurtovo celozrnný)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 626 kJ / 2 301 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,99 g |
| Tuky | 109,42 g |
| – nasycené | 27,90 g |
| – nenasycené | 62,69 g |
| –– mononenasycené | 45,76 g |
| –– polynenasycené | 16,93 g |
| ––– omega 3 | 0,98 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 2,08 g |
| Sodík | 984 mg |
| Sůl | 2,44 g |
| Sacharidy | 241,41 g |
| – cukry | 155,81 g |
| ––– laktóza | 3,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 6 6 vajec (velikost S) | Vejce slepičí | 420 g |
| 140 140 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 110 g 110 g celozrnné pšeničné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 110 g |
| 75 g 75 g rozpuštěné Hery (máslové) | Margarín | 75 g |
| 4 lžíce 4 lžíce jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 80 ml |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| 120 120 g cukru moučka | Cukr bílý | |
| mandle | Mandle neloupané | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |