Nutriční hodnoty (Krůtí kousky s mrkví a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 875 kJ / 687 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 116,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,48 g |
| Tuky | 10,17 g |
| – nasycené | 1,80 g |
| – nenasycené | 7,25 g |
| –– mononenasycené | 4,95 g |
| –– polynenasycené | 2,30 g |
| ––– omega 3 | 1,25 g |
| Vláknina | 7,70 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 1,29 g |
| Sůl | 3,15 g |
| Sacharidy | 26,25 g |
| – cukry | 8,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g krůtího masa (prsa nebo ořez) | Krůta prsa bez kůže | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 5 5 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce tmavé sójové omáčky | Sójová omáčka Shoyu | 15 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky Solamylu | Bramborový škrob | 10 g |
| vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| olej (nebo sádlo) | Olej řepkový |