Nutriční hodnoty (Žampionové ragú s chřestem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 742 kJ / 894 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,20 g |
| Tuky | 75,30 g |
| – nasycené | 48,12 g |
| – nenasycené | 25,08 g |
| –– mononenasycené | 22,75 g |
| –– polynenasycené | 2,33 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 226 mg |
| Sodík | 122 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 23,58 g |
| – cukry | 14,78 g |
| ––– laktóza | 6,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
| 250 g 250 g zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | 250 g |
| 200 g 200 g creme fraiche (tučné zakysané smetany) | Creme fraiche 33% | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| čerstvě mletý bílý pepř (dle chuti) | Pepř bílý mletý | |
| citronová šťáva (dle chuti) | Šťáva z citrónu | |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| hladkolistá petrželka (dle chuti) | Petržel nať čerstvá |