Nutriční hodnoty (Špaldová buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 482 kJ / 3 461 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 129,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 103,30 g |
| Tuky | 46,33 g |
| – nasycené | 16,43 g |
| – nenasycené | 20,90 g |
| –– mononenasycené | 13,43 g |
| –– polynenasycené | 7,47 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 98,13 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 383 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 582,90 g |
| – cukry | 194,00 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 500 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru (bílý nebo hnědý) | Cukr bílý | 125 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| hrstka vloček | ||
| 1 ks 1 ks kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1-2 1-2 mrkve | Mrkev čerstvá | 75 g |
| 5-6 5-6 polévkových lžic oleje (řepkový, slunečnicový, ale nejlépe olivový) | Olej řepkový | |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce kakaa | Kakao prášek | 87.5 g |
| rozinky (podle chuti) | Rozinky | |
| kokos (podle chuti) | Kokos strouhaný | |
| skořice (cca 1 lžička) | Skořice ceylonská | |
| kokos nebo moučkový cukr | Kokos strouhaný |