Nutriční hodnoty (Mandlové slané pečivo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 558 kJ / 4 196 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 54,11 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 52,00 g |
Tuky | 301,15 g |
– nasycené | 159,42 g |
– nenasycené | 133,38 g |
–– mononenasycené | 102,70 g |
–– polynenasycené | 30,68 g |
––– omega 3 | 1,20 g |
Vláknina | 19,00 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 5,39 g |
Sacharidy | 255,89 g |
– cukry | 31,00 g |
––– laktóza | 15,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g jemně strouhaného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
100 g 100 g mletých loupaných mandlí | Mandle loupané | 100 g |
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
250 g 250 g másla nebo Hery | Máslo kravské | 250 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
Na potření: rozšlehané vejce | Vejce slepičí | |
Na posypání: sekané či nahrubo mleté mandle, sůl, koření dle chuti (paprika, kmín....) | Pepř černý |