Nutriční hodnoty (Jednoduchá pórková omáčka se sušenými rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 904 kJ / 455 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 19,06 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,22 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,84 g | 
| Tuky | 28,61 g | 
| – nasycené | 17,98 g | 
| – nenasycené | 9,43 g | 
| –– mononenasycené | 8,65 g | 
| –– polynenasycené | 0,78 g | 
| ––– omega 3 | 0,31 g | 
| Vláknina | 1,96 g | 
| Cholesterol | 103 mg | 
| Sodík | 273 mg | 
| Sůl | 0,55 g | 
| Sacharidy | 30,13 g | 
| – cukry | 26,21 g | 
| ––– laktóza | 25,93 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 pórek (velký) | Pórek čerstvý | |
| 6-7 6-7 sušených naložených rajčat | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g | 
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 500-600 ml 500-600 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 550 ml | 
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (rovné) | Mouka pšeničná hladká | 20 g | 
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| čerstvý libeček | Libeček čerstvý | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g | 
| 400 400 g balení makaronů | Těstoviny pšeničné |