Nutriční hodnoty (Kotleta na žampionech s mačkanými brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 489 kJ / 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,98 g |
| Tuky | 0,67 g |
| – nasycené | 0,51 g |
| – nenasycené | 0,11 g |
| –– mononenasycené | 0,03 g |
| –– polynenasycené | 0,08 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 14,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 26 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 13,80 g |
| – cukry | 6,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky vepřové kotlety | Vepřová kotleta s kostí | |
| 250 g 250 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| lžíce lžíce a půl sádla | Sádlo vepřové | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| čtvrt kelímku kelímku smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
| půl lžičky lžičky červené papriky | Paprika červená čerstvá | |
| lžíce lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| vývar na podlití (pokud nemáme, tak vodu) | Vývar hovězí | |
| brambory | Brambor zimní | |
| máslo | Máslo kravské | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| nasekané bylinky | Petržel nať čerstvá |