Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s pohankou a cuketou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 669 kJ / 638 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,18 g |
| Tuky | 3,47 g |
| – nasycené | 0,60 g |
| – nenasycené | 2,35 g |
| –– mononenasycené | 1,02 g |
| –– polynenasycené | 1,33 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 29,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 51 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 121,30 g |
| – cukry | 38,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 10 středních rajčat | Rajče červené čerstvé | 600 g |
| 100 g 100 g pohankových vloček | Vločky pohankové | 100 g |
| 1 1 menší batát | Batáty neloupané | |
| 1 1 menší cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| půl lžičky lžičky oregána | Oregano sušené | |
| lžíce lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
| na dochucení hotové polévky jsem použila čerstvou bazalku a ricottu | Bazalka čerstvá |