Nutriční hodnoty (Podmáslová polévka s novými brambory a vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 408 kJ / 1 293 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,20 g |
| Tuky | 62,31 g |
| – nasycené | 27,03 g |
| – nenasycené | 30,01 g |
| –– mononenasycené | 20,47 g |
| –– polynenasycené | 9,54 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 11,83 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 978 mg |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 106,63 g |
| – cukry | 44,37 g |
| ––– laktóza | 36,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 ml 600 ml podmáslí | Podmáslí | 600 g |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 5-6 5-6 nových menších brambor | Brambor zimní | 275 g |
| 4 4 vejce vařená natvrdo | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| čerstvý libeček | Libeček čerstvý | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |