Nutriční hodnoty (Brambory šťouchané s hráškem a zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 569 kJ / 1 092 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 11,45 g |
| – nasycené | 7,05 g |
| – nenasycené | 3,54 g |
| –– mononenasycené | 2,85 g |
| –– polynenasycené | 0,69 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 34 mg |
| Sodík | 318 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 203,61 g |
| – cukry | 13,61 g |
| ––– laktóza | 3,61 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg nových brambor | Brambor raný | 1000 g |
| 300 g 300 g čerstvého nebo mraženého hrášku | ||
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| 125 ml 125 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 125 ml |
| lístky lístky kerblíku (nebo jiná bylinka podle chuti) | Kerblík nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| celý kmín | Kmín |