Nutriční hodnoty (Žitný kváskový chleba z remosky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 122 kJ / 1 224 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,50 g |
| Tuky | 5,00 g |
| – nasycené | 0,43 g |
| – nenasycené | 3,85 g |
| –– mononenasycené | 0,38 g |
| –– polynenasycené | 3,47 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 31,98 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,02 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 246,30 g |
| – cukry | 7,47 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 g 20 g pravidelně občerstvovaného žitného kvásku | Kvásek žitný | 20 ml |
| 250 g 250 g (ml) vody | Voda | 250 ml |
| 100 g 100 g žitné celozrnné mouky jemné | Mouka žitná celozrnná hladká | 100 g |
| 230 g 230 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 230 g |
| chlebové koření (nebo kmín) | Kmín mletý | |
| 50 g 50 g strouhaných vařených brambor | Brambor zimní | 50 g |
| 1-1,5 lžičky 1-1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 10 g |