Nutriční hodnoty (Žitný kváskový chleba z remosky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 122 kJ / 1 224 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,50 g |
Tuky | 5,00 g |
– nasycené | 0,43 g |
– nenasycené | 3,85 g |
–– mononenasycené | 0,38 g |
–– polynenasycené | 3,47 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 31,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 246,30 g |
– cukry | 7,47 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
20 g 20 g pravidelně občerstvovaného žitného kvásku | Kvásek žitný | 20 ml |
250 g 250 g (ml) vody | Voda | 250 ml |
100 g 100 g žitné celozrnné mouky jemné | Mouka žitná celozrnná hladká | 100 g |
230 g 230 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 230 g |
chlebové koření (nebo kmín) | Kmín mletý | |
50 g 50 g strouhaných vařených brambor | Brambor zimní | 50 g |
1-1,5 lžičky 1-1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 10 g |