Nutriční hodnoty (Pohankové bramboráky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 025 kJ / 962 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,32 g |
| Tuky | 18,59 g |
| – nasycené | 4,31 g |
| – nenasycené | 9,41 g |
| –– mononenasycené | 6,66 g |
| –– polynenasycené | 2,75 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 25,93 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 221 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 146,75 g |
| – cukry | 11,24 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 střední brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku pohanky | Pohanka loupaná | 125 g |
| hrnek hrnek vody | Voda | |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky utřeného česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sušené cibule | Cibule sušená | 15 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| tuk na smažení | Olej řepkový |