Nutriční hodnoty (Brambory zapečené s uzeným a cibulí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 11 258 kJ / 2 691 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 71,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,40 g |
| Tuky | 116,18 g |
| – nasycené | 31,99 g |
| – nenasycené | 57,86 g |
| –– mononenasycené | 46,66 g |
| –– polynenasycené | 11,20 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 60,20 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 3,09 g |
| Sůl | 7,39 g |
| Sacharidy | 278,35 g |
| – cukry | 48,90 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-1,2 kg 1-1,2 kg nových brambor (zhruba) | Brambor raný | 1100.000023841858 g |
| 600 g 600 g cibule (zhruba) | Cibule čerstvá | 600 g |
| 250-300 g 250-300 g libovějšího uzeného bůčku (zhruba) | Vepřový bok uzený | 275 g |
| 3-4 3-4 vejce (zhruba) | Vejce slepičí | 245 g |
| 2 lžíce 2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| drcený kmín (dle chuti) | Kmín mletý | |
| olej (na vymazání zapékací mísy) | Olej řepkový |