Nutriční hodnoty (Okurkový salát se šruchou zelnou a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 801 kJ / 191 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,13 g |
| Tuky | 11,31 g |
| – nasycené | 7,17 g |
| – nenasycené | 3,47 g |
| –– mononenasycené | 3,04 g |
| –– polynenasycené | 0,43 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 4,37 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 16,25 g |
| – cukry | 10,15 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 2 hrsti 2 hrsti šruchy zelné | Šrucha zelná čerstvá | |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| sůl podle chuti | Sůl mořská | |
| pepř podle chuti | Pepř černý | |
| ocet podle chuti - cca 1 KL KL | Ocet lihový | |
| práškový cukr - podle chuti - cca 1 KL KL | Cukr bílý | |
| 4 PL 4 PL zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |