Nutriční hodnoty (Hráškový krém s opečeným chlebem nebo rohlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 120 kJ / 507 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,76 g |
| Tuky | 12,72 g |
| – nasycené | 7,48 g |
| – nenasycené | 4,58 g |
| –– mononenasycené | 3,52 g |
| –– polynenasycené | 1,06 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 26,58 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 59,20 g |
| – cukry | 25,20 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 350 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 80 g 80 g pórku | Pórek čerstvý | 80 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 2 plátky 2 plátky másla | Máslo kravské | 20 g |
| celozrnný chléb na krutony (nebo rohlík) | Chléb pšeničný celozrnný | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |