Nutriční hodnoty (Perník s čerstvými fíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 635 kJ / 3 737 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,15 g |
| Tuky | 124,81 g |
| – nasycené | 17,07 g |
| – nenasycené | 99,90 g |
| –– mononenasycené | 70,35 g |
| –– polynenasycené | 29,55 g |
| ––– omega 3 | 8,25 g |
| Vláknina | 24,25 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 220 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 574,95 g |
| – cukry | 271,50 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 250 g 250 g krupicoveho cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| citronová kůra z 1 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 1 1 kypřící prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| fíky čerstvé (můžou být i sušené) | Fíky sušené |