Nutriční hodnoty (Salát z pečených rajčat)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 506 kJ / 1 316 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,51 g |
| Tuky | 45,44 g |
| – nasycené | 16,51 g |
| – nenasycené | 26,80 g |
| –– mononenasycené | 21,82 g |
| –– polynenasycené | 4,99 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 40,02 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 2,11 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 179,87 g |
| – cukry | 97,57 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 12 12 středně velkých rajčat (použila jsem červená a hnědá) | Rajče červené čerstvé | 720 g |
| hrst hrst černých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| hrst hrst zelených oliv | Olivy čerstvé nezralé | |
| 100 g 100 g sýra feta (nebo pevnějšího balkánského sýra) | Sýr feta | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2-3 2-3 nastrouhané stroužky česneku | Česnek čerstvý | 175 g |
| 1 lžička 1 lžička sušené bazalky | Bazalka sušená | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sekané bazalky nebo petrželky | Bazalka čerstvá | 30 g |
| sůl | Sůl mořská |