

Zelné chlebové placky
Suroviny
- Na dva plechy placek:
- 230 ml vody
- 6 lžic oleje
- 400 g dobře vymačkaného krájeného kysaného zelí
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky soli
- 100 g drobně krájeného uzeného masa nebo anglické slaniny
- 80 g žitné chlebové mouky
- 200 g pšeničné chlebové mouky
- 320 g hladké mouky
- 21 g droždí
Postup přípravy receptu
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).Vykynuté těsto vytáhneme na pomoučenou plochu, lehce propracujeme, rozdělíme na 16-20 kousků a každý z nich pomoučenými prsty na plechu roztlačíme do placky.
Necháme nakynout, potřeme vejcem, sypneme hrubozrnnou solí a celým kmínem a upečeme (200°C/asi 15minut).
Poznámka od kuchařky
Placky jsou nadýchané, příjemně voňavé a dost syté.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zelné chlebové placky
-
dnes sem pekla a byly dobré, foto sem přidala
-
Nám tedy moc nechutnaly.
Zelí v tom příliš cítit není, jen to má takovou nakyslou chuť.
-
dnes jsem dělala,vynikající,jen se po nichzaprášilo
-
Opravdu výborný recept!Bylo jich 19 přišly děti zbyly 3
-
Charlotta Kněžínková: držím!!!
-
Mouky jsem normálně v Jednotě!Dneska je budu dělat poprvé, držte mi palečky!
-
JANA FABIANOVA:
-
DĚKUJI ZA SKVĚLÝ RECEPT
-
Mooc dobré, vyzkoušela jsem z půl dávky a už jsem čtyři ještě teplé snědla
, určitě budu dělat častěji.
-
Helenka:
zrovna u těchto placek si to, bohužel, nepamatuju....u nás je veliká spotřeba pečiva a já mám pocit, že někdy nestačí ani vychladnout
janek53: díky za fotku -
Dobré se škvarkama
-
Jsou opravdu moc dobré, voňavé a vláčné
-
vypadaji skvele, chutnaji dobre i na druhy den??? pokud ovsem nejaka zustane....
helenkahankus@gmx.com
-
Chanellina35:
-
Dnes upečeno a jsou vynikající. Posílám bodík a doporučuji všem!!!
Fotečku přikládám