Vepřové po řecku

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 60 minut + naložení masa 4-6 porcí Vepřové maso 24 názorů

Suroviny

1 kg vepřové krkovice (plecko, kýta)
2 lžíce směsi koření na vepřové maso (dovoz Řecko)
(oregano, římský kmín, hřebíček, sušený česnek, sušená cibule)
1 kelímek sladké smetany na vaření 12%
olivový olej
hladká mouka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi 1 dl olivového oleje a dobře promneme, tak aby bylo maso pokryto směsí koření oleje a soli. Maso necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne.

  2. Kostky masa orestujeme na pánvičce, aby se maso zatáhlo, a necháme ho opékat do zlatavé barvy – často mícháme, aby se maso nespálilo.

  3. Po opečení přendáme do hrnce a podlijeme trochou vody, tak aby maso bylo ponořeno jen do poloviny. Dusíme pod pokličkou, dokud maso není krásně měkké (doba dle druhu použitého masa).

  4. Jakmile je maso měkké tak přidáme kelímek sladké smetany, ve které rozmícháme 1 lžíci hladké mouky. Dobře promícháme a necháme provařit cca 10 – 15 minut. Na závěr velmi voňavou omáčku dle chuti a potřeby dosolíme. Podáváme s bramborem vařeným ve slupce nebo rýží.

Poznámka

Dárek z Řecka potěšil.

Velmi voňavá směs koření, velmi netradiční chuť.

Použita byla na kostky nakrájená vepřová krkovice - maso zůstalo vynikající a šťavnaté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 277 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové po řecku

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    dexulka:
    ... super, jsem rád, že chutnalo;-);-);-) a díky za pěkné foto k receptu

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Přestože nevlastním tuhle směs koření,pokusila jsem se ji namíchat a chutnalo :-p Veškeré ingredience jsou pěkně cítit,ať už římský kmín či hřebíček - je to zajímavá,nevšední chuť. Posílám bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nonya: lebo vieš sám čarovať s koreninami...
    (ja mám maďarskú zmes na mäso)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Nonya:Já jednu, na mletá masa;-):-))

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    Ja som asi daaky vadny ale zatial nemam ani jednu zmes koreni ,:-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    varilamyskakasicku::-)) promiň, že se hloupě zeptám - nač mi je info, že se toto koření vyskytuje v nějakém hotelu? - Potřebuji si zajít do (téměř) kteréhokoliv obchodu a koupit si ho, abych mohla Otou nabízený recept zrealizovat.;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    cathleen: nějaká taková koření mají hodně v kuchyních hotelů, můj syn mi teď psal, že ho mají také, že jim ho vozí z venku, no uvidím:-K:-K:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen: přesně tak, chápu. Jen jsem si byla já jistá, že to koření s tímhle složením mám, prohrabala jsem své kořenky i sáčky a nic... ale dneska jdu do Světa koření s tímhle papírkem, tak se mrknu, jestli nááhodou a navíc jsou u nás příští týden trhy, tak kdyby se mi to povedlo, koupím víc balíčků a poslala bych ti. Uvidím, jak budu úspěšná, kořenářky už mě znaj a určitě seženou i nesehnatelné :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    spagetka: jj, dík. Ale to už přece nebude ono...nemůžu zkoušet tento recept, spáchám jiný:-))
    Také mám např.z Řecka jedno origoš koření, ale právě proto, že ho pravděpodobně moc dalších lidí nemá, recept s ním bych sem nedala. Proto jsem takhle reagovala a psala.....

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen: Ivo, já si dala do vyhledavače to koření, co uvedl Ota. Úplně přesně stejné koření jsem nenašla, ale nejpodobnější je adžika, Angula, Chicken masala - vždycky něco ale chybí a naopak je tm něco jiného. Jinak se ještě mrkni sem na Sindibáda:
    http://www.koreni-sindibad.cz/sortiment-smesi.html
    To před tím jsem našla na Koření od Antonína, tak jukni ;-);-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-)Otíku, tvoje recepty mě vždy zaujmou krásnou fotkou a většinou i použitým kořením:yes:dozvím se, co nového (pro mě) si mohu koupit.....
    Ale tenhle, pokud ho chceme realizovat podle tvého receptu..... do Řecka se hned tak nepodívám a Prahu mám 250 km daleko....nedá se koupit někde na netu? Jinak je pro mě (a spoustu dalších z nás) recept bohužel bezcenný.

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Vypadá to dobře, jen bych to dělal rovnou v kastrolu, škoda špinit pánev.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    :-))Tak mně se líbí ze všeho nejvíc ty pěkné, přirozeně chutné brambory,ale jinak na běžným talíři na fotce je to -normální jídlo,jen se tady zbytečně tleská,fotí pán dobře

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Bahula:
    ... tak to mám fakt za rohem :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Colombo65:zítra v poledne odlétám do Řecka, v pátek tam jdu na trh a hned vedle je obchůdek, kde takové koření prodávají:-)):-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřove maso po řecku vepřové po řecku maso po řecku veprova kyta po recku krkovice po řecku kuřecí maso po řecku krůtí maso po řecku recka smes krutí po řecku veprove maso na recky zpusob vepřové na řecký způsob co nového v řecku vepřové kostky po řecku vepřová plec po řecku vepřové plecko recepty veprovepo kuřecí směs po řecku vepřová směs po řecku mlete maso po recku vepřový plátek po řecku

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít