Nutriční hodnoty (Jablečný štrúdl od tety Květy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 14 924 kJ / 3 567 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 44,50 g |
Tuky | 164,41 g |
– nasycené | 41,00 g |
– nenasycené | 116,70 g |
–– mononenasycené | 78,33 g |
–– polynenasycené | 38,38 g |
––– omega 3 | 2,73 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 439 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 409,00 g |
– cukry | 118,10 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
150 g 150 g Hery | Margarín | 150 g |
100 g 100 g ztuženého tuku (např. Omega) | Margarín | 100 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
10 lžic 10 lžic studené vody | Voda | 180 ml |
5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
1 hrst 1 hrst rozinek (nebo brusinek) | Rozinky | 50 g |
4 lžíce 4 lžíce rumu | Rum | 68 ml |
1 hrst 1 hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
skořicový cukr (dle chuti) | Cukr skořicový | |
vanilkový cukr (dle chuti) | Cukr vanilkový |