Nutriční hodnoty (Jablečný štrúdl od tety Květy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 14 924 kJ / 3 567 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,50 g |
| Tuky | 164,41 g |
| – nasycené | 41,00 g |
| – nenasycené | 116,70 g |
| –– mononenasycené | 78,33 g |
| –– polynenasycené | 38,38 g |
| ––– omega 3 | 2,73 g |
| Vláknina | 36,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 439 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 409,00 g |
| – cukry | 118,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 150 g 150 g Hery | Margarín | 150 g |
| 100 g 100 g ztuženého tuku (např. Omega) | Margarín | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 10 lžic 10 lžic studené vody | Voda | 180 ml |
| 5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 1 hrst 1 hrst rozinek (nebo brusinek) | Rozinky | 50 g |
| 4 lžíce 4 lžíce rumu | Rum | 68 ml |
| 1 hrst 1 hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| skořicový cukr (dle chuti) | Cukr skořicový | |
| vanilkový cukr (dle chuti) | Cukr vanilkový |