Nutriční hodnoty (Brokolicový krém s osmaženou houskou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 342 kJ / 560 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 33,21 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,64 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,57 g | 
| Tuky | 22,92 g | 
| – nasycené | 13,71 g | 
| – nenasycené | 8,49 g | 
| –– mononenasycené | 6,42 g | 
| –– polynenasycené | 2,07 g | 
| ––– omega 3 | 0,10 g | 
| Vláknina | 23,09 g | 
| Cholesterol | 66 mg | 
| Sodík | 490 mg | 
| Sůl | 1,16 g | 
| Sacharidy | 44,38 g | 
| – cukry | 21,98 g | 
| ––– laktóza | 12,41 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 500 g 500 g brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g | 
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g | 
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g | 
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g | 
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu (1,5 l vývaru vystačí) | Bujón zeleninový | 10 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| půl lžičky lžičky polévkového koření (petrželka, pažitka) | Polévkové koření tekuté | |
| 1 hrníček 1 hrníček mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |