Nutriční hodnoty (Kynuté ovocné knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 24
| Energie | 13 935 kJ / 3 331 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 79,50 g |
| Tuky | 28,92 g |
| – nasycené | 9,29 g |
| – nenasycené | 12,66 g |
| –– mononenasycené | 8,04 g |
| –– polynenasycené | 4,62 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 24,90 g |
| Cholesterol | 542 mg |
| Sodík | 380 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 644,70 g |
| – cukry | 105,20 g |
| ––– laktóza | 19,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 250 g 250 g pšeničné krupice | Krupice pšeničná hrubá | 250 g |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 350-450 ml 350-450 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 velká špetka soli | Sůl mořská | |
| jahody | Jahody čerstvé | |
| broskve | Dužina broskve čerstvá | |
| borůvky | Borůvky čerstvé | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| tvaroh na strouhání | Tvaroh tvrdý | |
| máslo | Máslo kravské |