Nutriční hodnoty (Špagetová dýně s brynzovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 388 kJ / 810 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,12 g |
| Tuky | 54,41 g |
| – nasycené | 33,68 g |
| – nenasycené | 18,50 g |
| –– mononenasycené | 15,61 g |
| –– polynenasycené | 2,88 g |
| ––– omega 3 | 1,03 g |
| Vláknina | 4,44 g |
| Cholesterol | 116 mg |
| Sodík | 1,87 g |
| Sůl | 4,89 g |
| Sacharidy | 27,87 g |
| – cukry | 19,69 g |
| ––– laktóza | 14,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 špagetová dýně (použijeme cca 700 g vařené) | Dýně špagetová | |
| 200 g 200 g brynzy | Brynza | 200 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2-2,5 dl 2-2,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 225 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| několik několik snítek čerstvého oregana | Oregano čerstvé |