Nutriční hodnoty (Maďarská houbová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 211 kJ / 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,88 g |
Tuky | 10,92 g |
– nasycené | 5,30 g |
– nenasycené | 5,46 g |
–– mononenasycené | 1,73 g |
–– polynenasycené | 3,73 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 617 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 33,03 g |
– cukry | 6,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 plné hrsti pokrájených lesních hub | Hřib čerstvý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce sladké maďarské papriky | Paprika sladká | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2 lžičky 2 lžičky sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 10 ml |
1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
šťáva z citronu (nebo ocet) | Šťáva z citrónu | |
čerstvý kopr | Kopr nať čerstvý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |