Nutriční hodnoty (Maďarská houbová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 211 kJ / 289 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,88 g |
| Tuky | 10,92 g |
| – nasycené | 5,30 g |
| – nenasycené | 5,46 g |
| –– mononenasycené | 1,73 g |
| –– polynenasycené | 3,73 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 617 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 33,03 g |
| – cukry | 6,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 plné hrsti pokrájených lesních hub | Hřib čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké maďarské papriky | Paprika sladká | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžičky 2 lžičky sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 10 ml |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| šťáva z citronu (nebo ocet) | Šťáva z citrónu | |
| čerstvý kopr | Kopr nať čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |