Nutriční hodnoty (Ovocný dort se šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 988 kJ / 1 670 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,82 g |
| Tuky | 41,19 g |
| – nasycené | 10,22 g |
| – nenasycené | 19,01 g |
| –– mononenasycené | 14,16 g |
| –– polynenasycené | 4,85 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 21,95 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 530 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 261,65 g |
| – cukry | 146,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 5 lžic 5 lžic vlažné vody | Voda | 90 ml |
| 5 lžic 5 lžic krystalového cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 5 lžic 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g |
| 1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
| 1 1 mascarpone | Mascarpone | |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 1 želatinový ztužovač Dr.Oetkera | Ztužovač želatinový | |
| cukr dle chuti | Cukr bílý | |
| 5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 1/2 l 1/2 l vody | Voda | 500 ml |
| 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| 1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
| 1 1 ztužovač | Ztužovač šlehačky | |
| mandarinkový kompot | Mandarinka zavařená | |
| čokoládové ozdoby | Cukrářské zdobení |