Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenová omáčka s uzeným

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min

25 min (25 min příprava)

2. 2. 2010 13:41

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 133 kJ / 271 kcal
Bílkoviny3,64 g
Tuky17,04 g
Vláknina2,76 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 265 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy24,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Uzená krkovička a houskový knedlík jsou k této omáčce výborné. Dobrou chuť. Krkovici jsem na sucho orestovala v titanové pánvi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dáša

26. 9. 2016 21:54

Dnes jsem ji varila,opravdu je vyborna,udelala jsem k tomu domaci knedlik a to jsme se olizovali.Všem doporučuji:-)

Jirka

21. 9. 2016 10:20

Mňam rychlý a jednoduchý.S poměry cukr, citron,mouka a máslo sem se moc nepáral.Prostě sem udělal jíšku ze dvou lžic másla a přidával mouku jak to zhoustlo přidal sem po trochách mlýko a dolaďoval na požadovaný množství.Když bylo málo omajdy a bylo to moc řídký, tak sem zas přihustil moukou a zas doředil mlýkem až toho bylo akorát.S křenem sem se taky nepáral a šla tam prostě půlka skleničky(190gr).Po odstavení lžíce cukru a pár kapek citronu a zase sem dolaďoval až sem řek dost takhle je to akorát.S krkovičkou na pánvi osmahlou jedna báseň. <3

Radulinka

5. 9. 2016 11:25

Jindřich: Dobrý den Jindřichu.Víte ono záleží kolik té omáčky chcete.Na jednu porci se dá 1 polévková lžíce másla a 1 polévková lžíce hl. mouky.Nechejte na mírném plameni 5 minut za stálého míchání prosmahnout a potom přilévejte vlažné mlékoa šlehejte, aby se vám neudělaly hrudky.Omáčka nesmí být moc hustá,ale ani jako polévka.Musíte sledovat její hustotu a podle ní po troškách přilévat mléko.Nechejte ji za občasného míchání 7 minut povařit na mírném plameni,aby se nepřipálila.Nakonec osolte ,zakapejte citronem.dejte asi1č.lžičku cukru a 2 lžíce křenu.U kompotového by možná stačila 1 lžíce.Musíte ochutnávat a dolaďovat podle vaší chutě.Už nevařte,křen by ztratil chuť.Takže pokud budete chtít omáčky víc,řiďte se poměrem.Přeji vám zdar a dobrou chuť.Dejte vědět ,jak se povedla.

Jindřich

4. 9. 2016 16:12

Jakožto muž - nešika absolutně souhlasím s "chalupahou". Křenovku jsem neměl ani nepamatuji, hned se do toho dám ;-) , a proto prosím, prosím, můžete ta množství trochu konkretizovat? A ještě jeden dotaz - může být ten křen i konzervovaný (přesněji sklenicovatý :-) )?

Irrena Irrena

2. 2. 2014 19:13

Právě jsem ji dovařila, je moc dobrá:yes:

tejaja tejaja

1. 2. 2014 15:14

chalupaha::-D:-) A čím to vážiš ? Lekárenskými váhami? ;-)

chalupaha

1. 2. 2014 15:05

Jsem zvyklý vařit podle vojenské kuchařky, kde je vše konkretizováno, zejména koření, a to až na mg. Jako většina ostatních budu mít asi problém s odhadnutím množství mouky, druhu a množství smetany či plnotučného nebo kondensovného mléka. Jinak je recept slušný, poté co zkusím jiné a konkretnější, využiji i tento a ozvu se. Množství uzeného odhadnout dokáži, s ostatním to většinou neutrefím = přesoluji a přehušťuji. :-((

Kateřina Müllerová

12. 11. 2013 14:16

moc výýborná omáčka...rychlá, jednoduchá...:yes:

janatka janatka

1. 5. 2013 13:31

Dnes opět k obědu s uzeným,skvělé.;-):-p

Colombo65 Colombo65

9. 2. 2013 17:08

... opětovně uvařeno za účelem vypálení bacilů, a že měla sílu;-);-);-)

janatka janatka

30. 1. 2013 15:09

Určitě vyzkouším,mám doma uzený jazyk a k tomu to půjde jedna báseň.:-p

Tereza

30. 12. 2012 17:28

vynikající, doplnila jsem kysanou smetanou:-D:-K

MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

20. 11. 2012 16:25

dneska premiéra a tak rovnou přidávám fotku :-) mám jen dva knedlíky, víc nesním :-p a dávám bodíky :-K

Hojinek

18. 9. 2012 16:37

Dnes jsem poprvé vařil křenovou omáčku a musím říct,že je opravdu jednoduchá a strašně moc dobrá.To bude manželka čubrnět jak dojde z práce.Díky za recept.

josef

25. 6. 2012 22:10

vyborna

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: křenová omáčka recept křenová omáčka křenová omáčka s uzeným masem nejchutnější recepty křenová omáčka nejlepsi křenova omacka recept na křenovou omáčku křenová omáčka z uzeným masem recept křenová omáčka jak uvařit křenovou omáčku křenová om jednoduchá křenová omáčka uzene s krenovou omackou omacka krenova recepty křenová omáčka top recepty krenova omacka rychlá křenová omáčka křenová máčka recept na křenovou omáčku s uzeným masem křenová omáčka recepty křenová omáčka s jazykem

Suroviny: máslo, mouka hladká, mléko plnotučné, křen, sůl, cukr, citron, krkovice uzená

TopRecepty.cz

Křenová omáčka s uzeným

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOrn