Křenová omáčka s uzeným

Radulinka6 Kuchař: Radulinka6

Doba přípravy: 15 minut 2 porce Omáčky 39 názorů

Suroviny

máslo 2 lžíce
hladká mouka 2 lžíce
plnotučné mléko podle potřeby
čerstvý křen 4 lžíce
sůl
cukr
citron
2 plátky uzené krkovice
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky uděláme jíšku, doléváme mlékem (musíme stále šlehat, aby se neudělaly hrudky). 5 minut provaříme, osolíme, přidáme nastrouhaný křen a vypneme. Ocukrujeme a zakapeme troškou citrónu.

Poznámka

Uzená krkovička a houskový knedlík jsou k této omáčce výborné. Dobrou chuť. Krkovici jsem na sucho orestovala v titanové pánvi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 949 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křenová omáčka s uzeným

  • Dáša Dáša (neregistrovaný)

    Dnes jsem ji varila,opravdu je vyborna,udelala jsem k tomu domaci knedlik a to jsme se olizovali.Všem doporučuji:-)

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Mňam rychlý a jednoduchý.S poměry cukr, citron,mouka a máslo sem se moc nepáral.Prostě sem udělal jíšku ze dvou lžic másla a přidával mouku jak to zhoustlo přidal sem po trochách mlýko a dolaďoval na požadovaný množství.Když bylo málo omajdy a bylo to moc řídký, tak sem zas přihustil moukou a zas doředil mlýkem až toho bylo akorát.S křenem sem se taky nepáral a šla tam prostě půlka skleničky(190gr).Po odstavení lžíce cukru a pár kapek citronu a zase sem dolaďoval až sem řek dost takhle je to akorát.S krkovičkou na pánvi osmahlou jedna báseň. <3

    Odpovědět

  • Radulinka Radulinka(neregistrovaná)

    Jindřich: Dobrý den Jindřichu.Víte ono záleží kolik té omáčky chcete.Na jednu porci se dá 1 polévková lžíce másla a 1 polévková lžíce hl. mouky.Nechejte na mírném plameni 5 minut za stálého míchání prosmahnout a potom přilévejte vlažné mlékoa šlehejte, aby se vám neudělaly hrudky.Omáčka nesmí být moc hustá,ale ani jako polévka.Musíte sledovat její hustotu a podle ní po troškách přilévat mléko.Nechejte ji za občasného míchání 7 minut povařit na mírném plameni,aby se nepřipálila.Nakonec osolte ,zakapejte citronem.dejte asi1č.lžičku cukru a 2 lžíce křenu.U kompotového by možná stačila 1 lžíce.Musíte ochutnávat a dolaďovat podle vaší chutě.Už nevařte,křen by ztratil chuť.Takže pokud budete chtít omáčky víc,řiďte se poměrem.Přeji vám zdar a dobrou chuť.Dejte vědět ,jak se povedla.

    Odpovědět

  • Jindřich Jindřich(neregistrovaný)

    Jakožto muž - nešika absolutně souhlasím s "chalupahou". Křenovku jsem neměl ani nepamatuji, hned se do toho dám ;-) , a proto prosím, prosím, můžete ta množství trochu konkretizovat? A ještě jeden dotaz - může být ten křen i konzervovaný (přesněji sklenicovatý :-) )?

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Právě jsem ji dovařila, je moc dobrá:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    chalupaha::-D:-) A čím to vážiš ? Lekárenskými váhami? ;-)

    Odpovědět

  • chalupaha chalupaha(neregistrovaná)

    Jsem zvyklý vařit podle vojenské kuchařky, kde je vše konkretizováno, zejména koření, a to až na mg. Jako většina ostatních budu mít asi problém s odhadnutím množství mouky, druhu a množství smetany či plnotučného nebo kondensovného mléka. Jinak je recept slušný, poté co zkusím jiné a konkretnější, využiji i tento a ozvu se. Množství uzeného odhadnout dokáži, s ostatním to většinou neutrefím = přesoluji a přehušťuji. :-((

    Odpovědět

  • Kateřina Müllerová Kateřina Müllerová(neregistrovaný)

    moc výýborná omáčka...rychlá, jednoduchá...:yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Dnes opět k obědu s uzeným,skvělé.;-):-p

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... opětovně uvařeno za účelem vypálení bacilů, a že měla sílu;-);-);-)

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Určitě vyzkouším,mám doma uzený jazyk a k tomu to půjde jedna báseň.:-p

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    vynikající, doplnila jsem kysanou smetanou:-D:-K

    Odpovědět

  • MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

    dneska premiéra a tak rovnou přidávám fotku :-) mám jen dva knedlíky, víc nesním :-p a dávám bodíky :-K

    Odpovědět

  • Hojinek Hojinek(neregistrovaný)

    Dnes jsem poprvé vařil křenovou omáčku a musím říct,že je opravdu jednoduchá a strašně moc dobrá.To bude manželka čubrnět jak dojde z práce.Díky za recept.

    Odpovědět

  • josef josef(neregistrovaný)

    vyborna

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: křenová omáčka recept křenová omáčka křenová omáčka s uzeným masem nejchutnější recepty křenová omáčka nejlepsi křenova omacka recept na křenovou omáčku křenová omáčka z uzeným masem recept křenová omáčka jak uvařit křenovou omáčku křenová om uzene s krenovou omackou jednoduchá křenová omáčka omacka krenova recepty křenová omáčka křenová máčka top recepty krenova omacka recept na křenovou omáčku s uzeným masem křenová omáčka recepty křenová omáčka s jazykem krenova omacka-recept

Zapomněl/a jsem heslo