Nutriční hodnoty (Moravský kváskový chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 029 kJ / 1 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 45,00 g |
Tuky | 7,76 g |
– nasycené | 1,48 g |
– nenasycené | 4,76 g |
–– mononenasycené | 0,76 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,61 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 290,80 g |
– cukry | 18,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
20 gramů 20 gramů pšeničného kvásku, nakrmíme ho 60 g pšeničné chlebové mouky a 60 g vody o pokojové teplotě. | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
140 g 140 g startéru | ||
250-260 g 250-260 g vody | Voda | 255 ml |
230 g 230 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 230 g |
110 g 110 g hladké mouky - nejlépe s vysokým obsahem lepku např. Ramill | Mouka pšeničná hladká | 110 g |
40 g 40 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 40 g |
9 g 9 g soli | Sůl mořská | 9 g |
na glazuru použijte rozšlehaný bílek a polentu (tj. kukuřičnou mouku) | Vaječný bílek |