Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Moravský kváskový chléb)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 029 kJ /
1 441 kcal
Bílkoviny45,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny45,00 g
Tuky7,76 g
– nasycené1,48 g
– nenasycené4,76 g
–– mononenasycené0,76 g
–– polynenasycené4,00 g
––– omega 30,40 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,61 g
Sůl9,00 g
Sacharidy290,80 g
– cukry18,80 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
20 gramů 20 gramů pšeničného kvásku, nakrmíme ho 60 g pšeničné chlebové mouky a 60 g vody o pokojové teplotě. Mouka pšeničná hladká 20 g
140 g 140 g startéru
250-260 g 250-260 g vody Voda 255 ml
230 g 230 g pšeničné chlebové mouky Mouka pšeničná hladká 230 g
110 g 110 g hladké mouky - nejlépe s vysokým obsahem lepku např. Ramill Mouka pšeničná hladká 110 g
40 g 40 g žitné chlebové mouky Mouka žitná hladká 40 g
9 g 9 g soli Sůl mořská 9 g
na glazuru použijte rozšlehaný bílek a polentu (tj. kukuřičnou mouku) Vaječný bílek

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.