Nutriční hodnoty (Václavky na červeno)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 331 kJ / 318 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,17 g |
| Tuky | 1,99 g |
| – nasycené | 1,05 g |
| – nenasycené | 0,73 g |
| –– mononenasycené | 0,42 g |
| –– polynenasycené | 0,31 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 29,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 54 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 45,71 g |
| – cukry | 19,36 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hlaviček václavek | Václavka čerstvá | 500 g |
| 1 1 paprika | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| asi 1 1 cm kousek zázvoru | Zázvor sušený | |
| 1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 3 3 plné lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
| 1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| 1 lžička 1 lžička bazalky | Bazalka čerstvá | 5 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská |