Nutriční hodnoty (Polévka frankfurtská s párkem a bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 7 217 kJ / 1 725 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,47 g |
| Tuky | 111,53 g |
| – nasycené | 58,04 g |
| – nenasycené | 52,13 g |
| –– mononenasycené | 34,28 g |
| –– polynenasycené | 17,85 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 20,59 g |
| Cholesterol | 163 mg |
| Sodík | 1,68 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 126,35 g |
| – cukry | 17,01 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g frankfurtských párků | Párek vepřový | 200 g |
| 300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 70 g 70 g sádla | Sádlo vepřové | 70 g |
| 100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
| 7 g 7 g mleté papriky | Paprika červená sušená | 7 g |
| 60-70 g 60-70 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 65 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| voda (podle potřeby) | Voda | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| tekuté polévkové koření (možno vynechat) | Polévkové koření tekuté | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |