Mrkvička jako příloha

janky3 Kuchařka: janky3

Doba přípravy: 15 min. + restování 2 porce Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

0,5 kg mrkve karotky
1/2 střední cukety
2 dkg másla
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky koření na grilovanou zeleninu
1 lžička grilovacího koření
sůl
lžička drceného kmínu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na půlkolečka a dáme restovat na pánev s rozehřátým máslem a olivovým olejem.

  2. Posypeme drceným kmínem. Až začne zelenina pouštět vůni, poprášíme ji kořením, zamícháme a přilijeme asi 1,5 dl vody.

  3. Na mírném plameni vyvaříme všechnu vodu za občasného zamíchání a vypneme.
    Můžeme přidat kousek másla, aby celou směs více provonělo. Vhodné jako příloha místo brambor, ale i jako samostatné jídlo.

Poznámka

Kdo rád zeleninu, ten si pochutná. Mohl by se přidat i hrášek, ale byla by to jiná chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mrkvička jako příloha

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo