Nutriční hodnoty (Babiččina špaldová vánočka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 439 kJ / 2 495 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,10 g |
| Tuky | 71,00 g |
| – nasycené | 37,38 g |
| – nenasycené | 26,83 g |
| –– mononenasycené | 21,87 g |
| –– polynenasycené | 4,96 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 42,90 g |
| Cholesterol | 589 mg |
| Sodík | 95 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 341,68 g |
| – cukry | 106,69 g |
| ––– laktóza | 8,81 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 330 g 330 g hladké špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 330 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 90 g 90 g cukru krupice | Cukr bílý | 90 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 170 ml 170 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 170 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku sušeného droždí | Droždí sušené | 3.5 g |
| kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekaných ořechů | Vlašské ořechy | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 3 lžíce 3 lžíce rumu | Rum | 51 ml |
| 1 1 vejce (na potření) | Vejce slepičí | 70 g |