Nutriční hodnoty (Polévka z červené řepy a zeleniny (bez tuku))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 654 kJ / 156 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,55 g |
| Tuky | 6,41 g |
| – nasycené | 3,79 g |
| – nenasycené | 2,29 g |
| –– mononenasycené | 1,67 g |
| –– polynenasycené | 0,62 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 13,60 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 308 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 11,92 g |
| – cukry | 7,41 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 červená řepa | Červená řepa čerstvá | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 malého celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce nízkotučné zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| vývar | Vývar masový | |
| sůl | Sůl mořská |