Nutriční hodnoty (Jablkový koláč s pudinkem a mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 316 kJ / 4 378 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,12 g |
| Tuky | 200,37 g |
| – nasycené | 114,96 g |
| – nenasycené | 72,03 g |
| –– mononenasycené | 60,91 g |
| –– polynenasycené | 11,12 g |
| ––– omega 3 | 1,42 g |
| Vláknina | 31,25 g |
| Cholesterol | 1,46 g |
| Sodík | 582 mg |
| Sůl | 1,29 g |
| Sacharidy | 538,69 g |
| – cukry | 259,10 g |
| ––– laktóza | 37,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 130 g 130 g moučkového cukru | Cukr bílý | 130 g |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 300 g 300 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 300 ml |
| 2 2 vanilkové pudinkové prášky | Puding v prášku | |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| pár kapek kapek rumu (nemusí být) | Rum | |
| 5-6 5-6 větších jablek | Jablko čerstvé | 825 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| mandlové lupínky | Mandle loupané |