Houbový bramborák
Máte rádi křupavé, dozlatova osmažené bramboráky? Pokud ano, vyzkoušejte i tuto výbornou verzi s osmaženou slaninou a lesními houbami. Houby dodají bramborákům ještě výraznější chuť a vůni.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 600 kJ / 1 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,88 g |
Tuky | 97,65 g |
Vláknina | 41,27 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 1,83 g |
Sůl | 4,32 g |
Sacharidy | 169,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na suché pánvi osmahneme, aby pustila tuk. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme ke slanině. Krátce opečeme a necháme zchladnout.
Krok 2: Brambory oškrábeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, sůl, pepř, sušené bylinky, prolisovaný česnek a nakonec i slaninu s houbami. Vše promícháme.
Krok 3: Do rozpáleného oleje tvoříme placičky, které osmažíme z obou stran.
Zveřejněno 26. 9. 2024 14:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r24B
Moje poznámka
Houbový bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r24B
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 4 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 16 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 18 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Španělské ptáčky
Jitule82 před 1 minutou
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 12 minutami
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 27 minutami
Segedínský guláš
RabaRoman před 53 minutami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 53 minutami
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 3 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 3 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 3 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
Majopi před 4 hodinami
Suroviny:
slanina,
houby lesní,
brambory,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
pepř,
majoránka sušená,
česnek sušený medvědí,
česnek,
olej
Komentáře