Nutriční hodnoty (Anglická gulášová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 54 813 kJ / 13 101 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 315,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 304,05 g |
| Tuky | 149,26 g |
| – nasycené | 66,32 g |
| – nenasycené | 66,36 g |
| –– mononenasycené | 54,87 g |
| –– polynenasycené | 11,49 g |
| ––– omega 3 | 1,98 g |
| Vláknina | 342,24 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 3,42 g |
| Sůl | 6,20 g |
| Sacharidy | 2 454,58 g |
| – cukry | 157,27 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g jemně pokrájené anglické slaniny | Anglická slanina | 150 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sádlo nebo olej | Sádlo vepřové | |
| 1 1 plnější lžíce mleté sladké papriky nebo v kombinaci s pálivou | Paprika červená sušená | |
| 1 necelá 1 necelá lžička drceného kmínu | Kmín mletý | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g hrubě nastrouhaného celeru | Celer bulva čerstvá | 50 g |
| 50 g 50 g hrubě nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 300 300 g oloupaných a na kostičky pokrájených brambor | Brambor zimní | 15000 g |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| hladká mouka nebo jíška na zahuštění | Mouka pšeničná hladká |