Nutriční hodnoty (Anglická gulášová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 54 813 kJ / 13 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 315,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,92 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 304,05 g |
Tuky | 149,26 g |
– nasycené | 66,32 g |
– nenasycené | 66,36 g |
–– mononenasycené | 54,87 g |
–– polynenasycené | 11,49 g |
––– omega 3 | 1,98 g |
Vláknina | 342,24 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 3,42 g |
Sůl | 6,20 g |
Sacharidy | 2 454,58 g |
– cukry | 157,27 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g jemně pokrájené anglické slaniny | Anglická slanina | 150 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
sádlo nebo olej | Sádlo vepřové | |
1 1 plnější lžíce mleté sladké papriky nebo v kombinaci s pálivou | Paprika červená sušená | |
1 necelá 1 necelá lžička drceného kmínu | Kmín mletý | |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
50 g 50 g hrubě nastrouhaného celeru | Celer bulva čerstvá | 50 g |
50 g 50 g hrubě nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
300 300 g oloupaných a na kostičky pokrájených brambor | Brambor zimní | 15000 g |
1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
hladká mouka nebo jíška na zahuštění | Mouka pšeničná hladká |