Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičky na smetaně

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Křupavé ředkvičky se štiplavou chutí si vychutnáte v tomto jednoduchém a rychlém jídle. Připravíte je na másle, dochutíte chilli omáčkou a na závěr vše spojíte jogurtem. Podávejte ideálně s novými bramborami posypané jarní cibulkou.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 772 kJ /
424 kcal
Bílkoviny9,62 g
Tuky31,34 g
Vláknina5,14 g
Cholesterol 101 mg
Sodík 311 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy23,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drobně nakrájenou šalotku zpěníme s kořením na másle. Ředkvičky nakrájíme libovolně na kolečka nebo měsíčky a přidáme na máslo. Restujeme pár minut a zalijeme vývarem tak, aby byl zároveň s ředkvičkami. Krok 2: Osolíme a vaříme jen asi 3 minuty. Smetanu smícháme s moukou a chilli omáčkou a vlijeme k ředkvičkám. Vše provaříme a nakonec odebereme trochu omáčky k jogurtu a smícháme. Krok 3: Jogurt přidáme k ředkvičkám a už jen prohřejeme. Omáčku dochutíme pepřem, případně cukrem. Podáváme sypané jarní cibulkou a nejlépe s novými bramborami.

TIP: Co udělat z ředkviček

Zveřejněno 15. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzmk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzmk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
ředkvičky, cibule šalotka, máslo, mouka hladká, omáčka chilli sladká, jogurt smetanový, smetana 12%, koření nové koření, vývar masový, sůl, pepř mletý, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu