

Těstoviny s brokolicí
Suroviny 4 porce
- 1 čerstvou brokolici
- 1 sáček italských těstovin (originálně orecchiette ve tvaru ouška)
- 80-100 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 feferonku
- mořskou sůl
- trochu sýra pecorino nebo parmezánu
Postup přípravy receptu
Z brokolice odřízneme tvrdý košťál a přepůlíme, neporcujeme. Brokolice se během vaření pak sama rozdělí. Kdyby byla od začátku rozkrájená na malé kousky, vznikne vařená břečka.
Do velkého hrnce s vařící, mořskou solí osolenou vodou vložíme brokolici a vaříme do poloměkka, pak přidáme do stejného hrnce spolu s ní vařit těstoviny a vaříme tak dlouho, aby těstoviny byly al dente. Vše slijeme přes síto, trochu vývaru zachytíme a směs vhodíme zpět do hrnce.
Na pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje, přidáme na plátky nakrájený česnek a nakrájenou čerstvou chilli papričku, smažíme jen chvíli, aby česnek jen zezlátl. Pak česnek z pánve odstraníme a olej s papričkou vlijeme k těstovinám s brokolicí a lehce promícháme.
Můžeme podle potřeby přidat trochu vody z vaření těstovin, aby pokrm byl šťavnatý. Brokolice se přitom rozpadne na drobné kousky a krásně se spojí s těstovinami v jeden harmonický celek. Na talíři posypeme trochou strouhaného sýra.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: www.gurmanka.cz, textově upraveno
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Těstoviny s brokolicí
-
petram: Udělala jsi mi velikou radost, děkuji za vyzkoušení i fotku
-
Velká mňamka! Posílám fotku a bodík. Vařila jsem z bezlepkových kukuřičných těstovin, proto jsou na obrázku tak žluté.
-
Patricie: Mám velkou radost
Díky za vyzkoušení receptu i krásnou fotku
-
Tak jsem recept vyzkoušela a přidávám foto. Měla jsem těstoviny mušličky. Určitě budu opakovat. Jednoduché a dobré, díky za recept
-
Pěkné
-
Děkuji vám všem za milé komentáře
-
Jednoduchý , bezvadný recept.
-
Jednoduché a tak moc chutné
Jaruško, dala bych si
+5
-
Ano, to je ono, puzivaji se ta poupata a mlade listy, dekuji.
-
tejaja: jj,česky vodnice
-
Pod latinským názvom Brasica rapa sylvestris sa skrýva okrúhlica
Ibaže u nás sa používa buľva, nie listy.
-
Toto má moc rád můj vnuk Adamek je to výborné,jenom tam nedávám tu feferonku.
-
Jitkas: Děkuji za info, někdy zkusím i s květákem. Ovšem tu druhou zeleninu u nás asi vážně neznáme, zkusila jsem vygooglit, jak vypadá. Je hodně podobná brokolici, má jen menší a řidší růžice.
http://www.alimentipedia.it/broccoletti.html -
Recept, tak jak je napsany, je perfektne "po italsku". Muze se pouzit i kvetak ci cima di rapa (Brasica rapa sylvestris)-repice? Mam dojem, ze v Cechach se nepouziva.
-
tejaja: Ten květákový recept je zajímavý a určitě by nám chutnal, ale to zapečení se smetanou a slanina ho chuťově háže někam přece jen jinam
Tohle je italský recept, Italové jsou minimalisti, co se týká použitých surovin a to mně osobně velmi vyhovuje