Nutriční hodnoty (Pečené bramborové placky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 754 kJ / 658 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,20 g |
| Tuky | 25,10 g |
| – nasycené | 8,95 g |
| – nenasycené | 11,27 g |
| –– mononenasycené | 8,80 g |
| –– polynenasycené | 2,47 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 14,20 g |
| Cholesterol | 585 mg |
| Sodík | 1,15 g |
| Sůl | 2,67 g |
| Sacharidy | 58,05 g |
| – cukry | 6,65 g |
| ––– laktóza | 3,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 vařených brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 50 g 50 g šunky | Šunka vepřová vařená | 50 g |
| 50 g 50 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| bílá část z 1 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1-3 stroužky 1-3 stroužky česneku (dle chuti) | Česnek čerstvý | 14 g |
| majoránka (nebo jiná bylinka) | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olej na potření plechu | Olej řepkový |