Nutriční hodnoty (Biskupský hrnkový chlebíček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 551 kJ / 4 195 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
| Tuky | 195,43 g |
| – nasycené | 114,96 g |
| – nenasycené | 70,10 g |
| –– mononenasycené | 61,90 g |
| –– polynenasycené | 8,20 g |
| ––– omega 3 | 0,71 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 532 mg |
| Sůl | 1,84 g |
| Sacharidy | 515,55 g |
| – cukry | 148,85 g |
| ––– laktóza | 13,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka (vlažného) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 200 g 200 g másla (změklého) | Máslo kravské | 200 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| kandované ovoce | Citron kandovaný | |
| mleté ořechy | Vlašské ořechy mleté | |
| nasekaná čokoláda | Čokoláda mléčná 30% | |
| nasekané mandle | Mandle loupané | |
| sušené brusinky (nebo rozinky) | Brusinky sušené | |
| čokoládová poleva (světlá či tmavá) | Čokoládová poleva | |
| ořechy (nebo mandle) | Vlašské ořechy |