Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sekaná

Když se řekne sekaná, vybaví se většině z nás teplo domova a babičky kuchyně. Může se zdát, že je to docela obyčejné jídlo, ale není tomu tak. Za málo peněz, hodně muziky. Sekaná je zkrátka pokrm, po kterém se jen zapráší.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

21. 1. 2011 14:42

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 645 kJ / 393 kcal
Bílkoviny22,66 g
Tuky16,25 g
Vláknina3,25 g
Cholesterol518 mg
Sodík514 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy37,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept na sekanou mám od maminky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Kej7my

8. 9. 2021 12:32

Sekaná je výborná! Vynechala jsem strouhanku a dělala jsem z kila masa. Na to kilo jsem použila jen dvě vejce a vůbec se nerozpadla, krásně šťavnatá a výborná. Super

makol49

2. 5. 2021 17:15

Sekaná vypadá velice dobře. Zítra zkusím.
Ještě jsem ze strouhanou bramborou nedělala.
Já ještě přidávám libeček.:-)

Nocomment

13. 12. 2019 23:06

Jediný recept, který na obrázku vypadá jako po upečení. A výborný. Mňam. :-)

88paja

26. 3. 2017 11:04

Hrst je myšlena v 1 dlani. Každý ať si jí ochutí a zahustí podle sebe. Každý recept se dá upravit podle vlastních potřeb. Nebo je i plno jiných receptů na domácí sekanou. Nám ta sekaná chutná takhle.

magdalenka

25. 3. 2017 23:13

Mne stále nejde do hlavy 6 hrstí strúhanky...(mám asi dosť veľké ruky) keď si to predstavím a vedľa kôpka mäsa - pol kila...
Pre mňa "podle potřeby" sú asi 2 PL strúhanky na pol kila mäsa...Mám rada chuť mäsa aj v prípade sekanej.

casino

25. 3. 2017 21:51

ivulinka:
No jo, no...
A že mě to nedovtipu nenapadlo, že jste to prve jenom blbě napsala, že :-D

ivulinka

25. 3. 2017 21:27

:-KZapomela jsem do sveho komentare napsat, ze s kazdym pridanym mnotstvim strouhanky pridavam do mlete hmoty i vodu a tim padem je konzistence ridsi a hotova sekana neni ani tvrda ci sucha:-8
casino: strouhankou sekanou v zadnem pripade nezahustuji, mame ji radi stavnatou;-). Srazek by mi doma nikdo nejedl, mozna sousedovic psi:-D

casino

25. 3. 2017 21:19

No, on se jeden občas nevyhne strouhankou sekanou zahustit, že ;-( ale přijde mi, že magdalenka: má recht.
Asi by stačilo v surovinách nekonkretizovat množství strouhanky...
Mně se zdá sekaná šťavnatější díky máčeným rohlíkům a naopak díky přidané strouhance je to spíše jako srazek podobný tomu, co se zhusta v obchodech prodává jako "sekaná" :-(

hosta

25. 3. 2017 20:52

ivulinka: taky dělám tak, mám pocit, že do rohlíku se vsákne šťáva z masa, která se jinak vypeče. Strouhánku ale nedávám. Bez toho pečiva mi sekaná připadá taková "troupelnatá" :-)

ivulinka

25. 3. 2017 19:19

magdalenka: dělám téměř totožně, množství strouhanky u mě souhlasí, dělala to tak moje babička i maminka a určitě to nebylo z důvodu nahradit maso co nejvíce strouhankou, aby se maso nadstavilo a bylo více sekané. Mám pocit, že díky strouhance je sekaná více šťavnatá.
Já pro změnu zase nikdy nedávala syrovou bramboru.
;-)

JanaDorazinova

25. 3. 2017 19:05

magdalenka: nemyslím. Šla jsem za sousedy, já už jsem taková! :-D Sousedka vedle mne, 80 let, velmi čilá, dává 1 housku a strouhanky, jak říká podle potřeby. Soused Mirek, 59 let dává rohlík, strouhanku podle potřeby. Takže si myslím, že to není překlep, že to tak nějak lidi dávají :-)

magdalenka

25. 3. 2017 18:08

Jana Remkova: práve...dám pol kila mäsa, 1 rohlík, 6 hrstí strúhanky, 1 zemiak...potom mi to mäso príde zbytočné, že to už beztak celé ako mäso chutiť nebude. :-8 Ale asi je to preklep.

JanaDorazinova

25. 3. 2017 16:12

magdalenka: Já dnes už nedávám ani rohlík, ani strouhanku, ale když jsem ji dávala, tak taky 1 rohlík a strouhanku, neměřila jsem kolik :-)

magdalenka

25. 3. 2017 16:07

Neviem, či nedošlo k nejakému "preklepu"? Na 500 g mäsa 1 rohlík a ešte 6 hrstí strúhanky?

cathleen

25. 3. 2017 13:42

František: pokud chcete vyjádřit nesouhlas s receptem, jen slušnou formou, prosím!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci sekana sekaná recept recept na domácí sekanou domácí sekaná recept domácí sekaná pečeně recept domaci sekana recept sekaná domaci pecena sekana recepty domaci sekana pečení sekané sekaná domácí sekaná doba pečení doba pečení sekané recepty sekaná sekaná pečeně pečeme sekanou domácí sekana recepty sekaná pohlreich sekaná recepty na domácí sekanou

Suroviny: maso mleté, rohlík, vejce, česnek, majoránka, koření do mletého masa, pepř, sůl, strouhanka, cibule, brambory, olej

TopRecepty.cz

Domácí sekaná

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G9N0