Domácí sekaná
Když se řekne sekaná, vybaví se většině z nás teplo domova a babičky kuchyně. Může se zdát, že je to docela obyčejné jídlo, ale není tomu tak. Za málo peněz, hodně muziky. Sekaná je zkrátka pokrm, po kterém se jen zapráší.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 064 kJ / 1 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,69 g |
Tuky | 91,48 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 758 mg |
Sodík | 773 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 49,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mleté maso a rohlík, který nakrájíme na kolečka a namočíme ho v mléce (pokud nemáme mléko, tak ve vlažné vodě) a před přidáním do masa ho zlehka vymáčkneme.
Krok 2: Dále přidáme vejce, prolisovaný česnek, koření, sůl, strouhanku (přidáváme podle tuhosti), cibuli najemno nakrájenou, bramboru nastrouhanou na jemném struhadle.
Krok 3: Z těsta vytvarujeme 2 šišky a vložíme do pekáče, který jsme potřeli olejem a dáme péct.
Krok 4: Po 10 minutách přilijeme trochu vody, sekanou na povrchu lehce potřeme olejem a přikryjeme alobalem a dáme znova péct. Pečeme asi 30 minut. Během pečení kontrolujeme a podléváme vodou.
Krok 5: Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo s chlebem.
Zveřejněno 21. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí sekaná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9N0
Moje poznámka
Domácí sekaná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9N0
Nejnovější recepty
Pikantní nudličky z vepřové pečeně
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z červené čočky
Přidáno před 18 hodinami
Jehněčí na česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Salát z černé čočky
Přidáno 22. 1. 2025 07:00
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno 21. 1. 2025 16:46
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno 21. 1. 2025 15:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Banánky v čokoládě z mrazáku podle Terezy z Peče celá země: Jednoduchý recept zvládne každý, výsledek je lepší než originál
Jakou mouku na štrúdl? Jen s jednou dosáhnete dokonalé konzistence, pak už záleží jen na vás, jakou zvolíte náplň
Devět způsobů, jak zahustit polévku bez mouky: Skvělé jsou pohanka, jáhly i luštěniny, tvrdý sýr dodá další rozměr chuti
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové šišky
Lennulinka před 19 minutami
Plátky panenky na másle
Lennulinka před 20 minutami
Krkonošské kyselo
Moanka před 26 minutami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 31 minutami
Rychlá buchta z jablečného pyré
Brumaire před 1 hodinou
Čočka na kyselo
esindler@seznam.cz před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
hahaha před 2 hodinami
Sachr dort z jablek
Fitulka před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nikaba před 16 hodinami
Tvarohová bábovka
Recept24 před 16 hodinami
Tématické fráze:
domaci sekana,
sekaná recept,
recept na domácí sekanou,
domácí sekaná recept,
domácí sekaná pečeně,
recept domaci sekana,
recept sekaná,
domaci pecena sekana,
recepty domaci sekana,
pečení sekané,
sekaná domácí,
sekaná doba pečení,
doba pečení sekané,
recepty sekaná,
sekaná pečeně,
pečeme sekanou,
domácí sekana recepty,
sekaná pohlreich,
sekaná,
recepty na domácí sekanou
Suroviny:
maso mleté,
rohlík,
mléko,
vejce,
česnek,
majoránka,
koření do mletého masa,
pepř mletý,
sůl,
strouhanka,
cibule,
brambory,
olej
Komentáře (40)