Domácí sekaná

88paja Kuchařka:

Doba přípravy: 3/4 hodiny PT0H45M 2 porce Mleté maso 24 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

1/2 kg mletého masa
1 rohlík
2 vejce
2-3 stroužky česneku
majoránka
koření do mletého masa
pepř
sůl
6 hrstí strouhanky
cibule
1 syrová brambora
olej na potření
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mleté maso, rohlík (který nakrájíme na kolečka a namočíme ho v mléce, pokud nemáme mléko tak ve vlažné vodě), vejce, česnek, koření, sůl, strouhanku (přidáváme podle tuhosti), cibuli najemno nakrájenou, bramboru nastrouhanou na jemném struhadle.

  2. Z těsta vytvarujeme 2 šišky a vložíme do pekáče, který sme potřeli olejem a dáme péct.

  3. Po 10 min přiléváme trochu vody a sekanou na povrchu lehce potřeme olejem a přikryjeme alobalem a dáme znova péct. Pečeme asi 30 min. Během pečení kontrolujeme a přiléváme vodu.

Poznámka

Recept na sekanou mám od maminky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí sekaná

  • KAPR KAPR(neregistrovaný)

    Tekutý Hydrolyzát:
    Nevim, co se tak divite? :D Nektere pekace se s poklopem neprodavaji. Mam doma jak s poklopem, i bez poklopu. Pouziji pak podle velikosti a hloubky. A pokud sahnu potom bez poklopu, tak to take resim alobalem. Tak jako i treba sefkuchari, kdybyste se zajimal o vareni ...

    Odpovědět

  • michal michal(neregistrovaný)

    Nakolik to pečete a jak dlouho?

    Odpovědět

  • smetanka smetanka(neregistrovaná)

    k sekané je výborné červené zelí a potom je to opravdová mňamka....:-))

    Odpovědět

  • sestrenka111 sestrenka111(neregistrovaný)

    každý přidává do sekané něco jiného,ale pokazit se nedá-leda připálit

    Odpovědět

  • patrik patrik(neregistrovaný)

    recept vypada super...přidám mrkev na hrubo strouhanou a cuketu a bude to mnamka.... před pečením ji lehce zapráším moukou a opeču do zlatista na pánvici... :yes:

    Odpovědět

  • Kaya Kaya(neregistrovaná)

    Můj syn ji udělá výborně. Vaří fantasticky :-p, už se těším...:-D

    Odpovědět

  • daja87 daja87

    S menším spožděním dneska bude k obědu sekaná-moje premiéra:-)Už je v troubě tak uvidíme jak to dopadne ;-)

    Odpovědět

  • Tekutý Hydrolyzát Tekutý Hydrolyzát(neregistrovaný)

    Jako-dobrý ! Ale jen nechápu , proč když máte pekáč či skleněnou mísu , to zakrýváte alobalem ??? To jste k tomu v obchodě nedostali i vrchní část(vršek):-O ?????

    Odpovědět

  • Pája Pája(neregistrovaná)

    Tak sekaná už je v troubě!! jsem na ní moc zvědavá, je to moje premiéra :-) vůbec není složitá na přípravu, jsem ráda za podobné nenáročné recepty. Chtěla jsem se zeptat jak důležitá je v receptu ta brambora? plní tam nějakou zásadní funkci? Děkuji za skvělý rychlý recept :yes:

    Odpovědět

  • Wercat Wercat

    Dnes jsem tuto sekanou dělala. Opravdu výborná. Vůbec není tak pracná jak jsem se bála. Jsem úplný začátečník, ale musím říct, že se mi povedla:-)

    Odpovědět

  • Jitushka Jitushka(neregistrovaná)

    Mám jí hotovou a netuším, na kolik péct... docela důležitá informace :-( Pro mladší kuchařky je to docela důležité... a jak poznám, že je hotová?:-O Děkuji za případné rady.

    Odpovědět

  • Petulka Petulka(neregistrovaná)

    Jdu na to!! Už mi tečou sliny :-D

    Odpovědět

  • Zdeněk Pohlreich Zdeněk Pohlreich(neregistrovaný)

  • Vladimir Vladimir(neregistrovaný)

    Tak uvidime :-8, daljsem do ní jeste napul varena vejce. Jen jsem zvedavy, protoze ji pecpro moji polovicku,ktera chudinka lez v nemocnici. Jako prilohu delam samozrejme v ruce bramborovou kasi a zeleninovou prlohu moravanku.
    Hezky den a diky za recept;-)

    Odpovědět

  • 88paja 88paja(autorka receptu)

    Jé tak to se mi ještě nestalo, že bych se přitom popálila:-)Já si do skleničky napustím vodu a postupně každou chvíli přileji pomalu trochu vody a nic neprská:-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo