Domácí sekaná

88paja Kuchařka:

Doba přípravy: 3/4 hodiny PT0H45M 2 porce Mleté maso 36 názorů

512

Suroviny

1/2 kg mletého masa
1 rohlík
2 vejce
2-3 stroužky česneku
majoránka
koření do mletého masa
pepř
sůl
6 hrstí strouhanky
cibule
1 syrová brambora
olej na potření
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mleté maso, rohlík (který nakrájíme na kolečka a namočíme ho v mléce, pokud nemáme mléko tak ve vlažné vodě), vejce, česnek, koření, sůl, strouhanku (přidáváme podle tuhosti), cibuli najemno nakrájenou, bramboru nastrouhanou na jemném struhadle.

  2. Z těsta vytvarujeme 2 šišky a vložíme do pekáče, který sme potřeli olejem a dáme péct.

  3. Po 10 min přiléváme trochu vody a sekanou na povrchu lehce potřeme olejem a přikryjeme alobalem a dáme znova péct. Pečeme asi 30 min. Během pečení kontrolujeme a přiléváme vodu.

Poznámka

Recept na sekanou mám od maminky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 833 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí sekaná

  • 88paja 88paja(autorka receptu)

    Hrst je myšlena v 1 dlani. Každý ať si jí ochutí a zahustí podle sebe. Každý recept se dá upravit podle vlastních potřeb. Nebo je i plno jiných receptů na domácí sekanou. Nám ta sekaná chutná takhle.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mne stále nejde do hlavy 6 hrstí strúhanky...(mám asi dosť veľké ruky) keď si to predstavím a vedľa kôpka mäsa - pol kila...
    Pre mňa "podle potřeby" sú asi 2 PL strúhanky na pol kila mäsa...Mám rada chuť mäsa aj v prípade sekanej.

    Odpovědět

  • casino casino

    ivulinka:
    No jo, no...
    A že mě to nedovtipu nenapadlo, že jste to prve jenom blbě napsala, že :-D

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    :-KZapomela jsem do sveho komentare napsat, ze s kazdym pridanym mnotstvim strouhanky pridavam do mlete hmoty i vodu a tim padem je konzistence ridsi a hotova sekana neni ani tvrda ci sucha:-8
    casino: strouhankou sekanou v zadnem pripade nezahustuji, mame ji radi stavnatou;-). Srazek by mi doma nikdo nejedl, mozna sousedovic psi:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    No, on se jeden občas nevyhne strouhankou sekanou zahustit, že ;-( ale přijde mi, že magdalenka: má recht.
    Asi by stačilo v surovinách nekonkretizovat množství strouhanky...
    Mně se zdá sekaná šťavnatější díky máčeným rohlíkům a naopak díky přidané strouhance je to spíše jako srazek podobný tomu, co se zhusta v obchodech prodává jako "sekaná" :-(

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    ivulinka: taky dělám tak, mám pocit, že do rohlíku se vsákne šťáva z masa, která se jinak vypeče. Strouhánku ale nedávám. Bez toho pečiva mi sekaná připadá taková "troupelnatá" :-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    magdalenka: dělám téměř totožně, množství strouhanky u mě souhlasí, dělala to tak moje babička i maminka a určitě to nebylo z důvodu nahradit maso co nejvíce strouhankou, aby se maso nadstavilo a bylo více sekané. Mám pocit, že díky strouhance je sekaná více šťavnatá.
    Já pro změnu zase nikdy nedávala syrovou bramboru.
    ;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    magdalenka: nemyslím. Šla jsem za sousedy, já už jsem taková! :-D Sousedka vedle mne, 80 let, velmi čilá, dává 1 housku a strouhanky, jak říká podle potřeby. Soused Mirek, 59 let dává rohlík, strouhanku podle potřeby. Takže si myslím, že to není překlep, že to tak nějak lidi dávají :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jana Remkova: práve...dám pol kila mäsa, 1 rohlík, 6 hrstí strúhanky, 1 zemiak...potom mi to mäso príde zbytočné, že to už beztak celé ako mäso chutiť nebude. :-8 Ale asi je to preklep.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    magdalenka: Já dnes už nedávám ani rohlík, ani strouhanku, ale když jsem ji dávala, tak taky 1 rohlík a strouhanku, neměřila jsem kolik :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Neviem, či nedošlo k nejakému "preklepu"? Na 500 g mäsa 1 rohlík a ešte 6 hrstí strúhanky?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    František: pokud chcete vyjádřit nesouhlas s receptem, jen slušnou formou, prosím!

    Odpovědět

  • KAPR KAPR(neregistrovaný)

    Tekutý Hydrolyzát:
    Nevim, co se tak divite? :D Nektere pekace se s poklopem neprodavaji. Mam doma jak s poklopem, i bez poklopu. Pouziji pak podle velikosti a hloubky. A pokud sahnu potom bez poklopu, tak to take resim alobalem. Tak jako i treba sefkuchari, kdybyste se zajimal o vareni ...

    Odpovědět

  • michal michal(neregistrovaný)

    Nakolik to pečete a jak dlouho?

    Odpovědět

  • smetanka smetanka(neregistrovaná)

    k sekané je výborné červené zelí a potom je to opravdová mňamka....:-))

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domaci sekana sekaná recept recept na domácí sekanou recept domaci sekana recept sekaná domácí sekaná recept domácí sekaná pečeně domaci pecena sekana pečení sekané recepty domaci sekana sekaná doba pečení doba pečení sekané sekaná domácí recepty sekaná sekaná pečeně domácí sekana recepty sekaná pohlreich sekaná pečeně recept pečeme sekanou výborná sekana

Zapomněl/a jsem heslo