Domácí sekaná

88paja Kuchařka:

Doba přípravy: 3/4 hodiny PT0H45M 2 porce Mleté maso 36 názorů

512

Suroviny

1/2 kg mletého masa
1 rohlík
2 vejce
2-3 stroužky česneku
majoránka
koření do mletého masa
pepř
sůl
6 hrstí strouhanky
cibule
1 syrová brambora
olej na potření
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mleté maso, rohlík (který nakrájíme na kolečka a namočíme ho v mléce, pokud nemáme mléko tak ve vlažné vodě), vejce, česnek, koření, sůl, strouhanku (přidáváme podle tuhosti), cibuli najemno nakrájenou, bramboru nastrouhanou na jemném struhadle.

  2. Z těsta vytvarujeme 2 šišky a vložíme do pekáče, který sme potřeli olejem a dáme péct.

  3. Po 10 min přiléváme trochu vody a sekanou na povrchu lehce potřeme olejem a přikryjeme alobalem a dáme znova péct. Pečeme asi 30 min. Během pečení kontrolujeme a přiléváme vodu.

Poznámka

Recept na sekanou mám od maminky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 833 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí sekaná

  • 88paja 88paja(autorka receptu)

    Hrst je myšlena v 1 dlani. Každý ať si jí ochutí a zahustí podle sebe. Každý recept se dá upravit podle vlastních potřeb. Nebo je i plno jiných receptů na domácí sekanou. Nám ta sekaná chutná takhle.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mne stále nejde do hlavy 6 hrstí strúhanky...(mám asi dosť veľké ruky) keď si to predstavím a vedľa kôpka mäsa - pol kila...
    Pre mňa "podle potřeby" sú asi 2 PL strúhanky na pol kila mäsa...Mám rada chuť mäsa aj v prípade sekanej.

    Odpovědět

  • casino casino

    ivulinka:
    No jo, no...
    A že mě to nedovtipu nenapadlo, že jste to prve jenom blbě napsala, že :-D

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    :-KZapomela jsem do sveho komentare napsat, ze s kazdym pridanym mnotstvim strouhanky pridavam do mlete hmoty i vodu a tim padem je konzistence ridsi a hotova sekana neni ani tvrda ci sucha:-8
    casino: strouhankou sekanou v zadnem pripade nezahustuji, mame ji radi stavnatou;-). Srazek by mi doma nikdo nejedl, mozna sousedovic psi:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    No, on se jeden občas nevyhne strouhankou sekanou zahustit, že ;-( ale přijde mi, že magdalenka: má recht.
    Asi by stačilo v surovinách nekonkretizovat množství strouhanky...
    Mně se zdá sekaná šťavnatější díky máčeným rohlíkům a naopak díky přidané strouhance je to spíše jako srazek podobný tomu, co se zhusta v obchodech prodává jako "sekaná" :-(

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    ivulinka: taky dělám tak, mám pocit, že do rohlíku se vsákne šťáva z masa, která se jinak vypeče. Strouhánku ale nedávám. Bez toho pečiva mi sekaná připadá taková "troupelnatá" :-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    magdalenka: dělám téměř totožně, množství strouhanky u mě souhlasí, dělala to tak moje babička i maminka a určitě to nebylo z důvodu nahradit maso co nejvíce strouhankou, aby se maso nadstavilo a bylo více sekané. Mám pocit, že díky strouhance je sekaná více šťavnatá.
    Já pro změnu zase nikdy nedávala syrovou bramboru.
    ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    magdalenka: nemyslím. Šla jsem za sousedy, já už jsem taková! :-D Sousedka vedle mne, 80 let, velmi čilá, dává 1 housku a strouhanky, jak říká podle potřeby. Soused Mirek, 59 let dává rohlík, strouhanku podle potřeby. Takže si myslím, že to není překlep, že to tak nějak lidi dávají :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jana Remkova: práve...dám pol kila mäsa, 1 rohlík, 6 hrstí strúhanky, 1 zemiak...potom mi to mäso príde zbytočné, že to už beztak celé ako mäso chutiť nebude. :-8 Ale asi je to preklep.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    magdalenka: Já dnes už nedávám ani rohlík, ani strouhanku, ale když jsem ji dávala, tak taky 1 rohlík a strouhanku, neměřila jsem kolik :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Neviem, či nedošlo k nejakému "preklepu"? Na 500 g mäsa 1 rohlík a ešte 6 hrstí strúhanky?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    František: pokud chcete vyjádřit nesouhlas s receptem, jen slušnou formou, prosím!

    Odpovědět

  • KAPR KAPR(neregistrovaný)

    Tekutý Hydrolyzát:
    Nevim, co se tak divite? :D Nektere pekace se s poklopem neprodavaji. Mam doma jak s poklopem, i bez poklopu. Pouziji pak podle velikosti a hloubky. A pokud sahnu potom bez poklopu, tak to take resim alobalem. Tak jako i treba sefkuchari, kdybyste se zajimal o vareni ...

    Odpovědět

  • michal michal(neregistrovaný)

    Nakolik to pečete a jak dlouho?

    Odpovědět

  • smetanka smetanka(neregistrovaná)

    k sekané je výborné červené zelí a potom je to opravdová mňamka....:-))

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo