Nutriční hodnoty (Vepřové (nejen) na houbách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 719 kJ / 411 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,78 g |
| Tuky | 26,17 g |
| – nasycené | 12,50 g |
| – nenasycené | 12,80 g |
| –– mononenasycené | 10,83 g |
| –– polynenasycené | 1,97 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 23,38 g |
| Cholesterol | 21 mg |
| Sodík | 500 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 30,33 g |
| – cukry | 5,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vepřového masa: krkovice, plec, karé, kýta | ||
| 15 g 15 g sušených hub (hříbky,...) | Houby sušené směs | 15 g |
| 1 snítka 1 snítka rozmarýnu nebo tymiánu, případně majoránky - dle chuti | Rozmarýn sušený | |
| 30 g 30 g uzeného špeku | Špek | 30 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 větší stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř celý | Pepř černý | |
| vývar dle potřeby | Vývar hovězí | |
| jíška nebo hladká mouka | Jíška máslová |