Nutriční hodnoty (Gulášová polévka s vinnou klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 1 964 kJ / 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,51 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,51 g |
Tuky | 22,99 g |
– nasycené | 13,55 g |
– nenasycené | 9,24 g |
–– mononenasycené | 3,38 g |
–– polynenasycené | 5,86 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 8,87 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 842 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 41,11 g |
– cukry | 10,03 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g vinné klobásy bez střívka | Klobása vinná | 100 g |
100 g 100 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 100 g |
40 g 40 g cibule | Cibule čerstvá | 40 g |
máslo nebo olej | Máslo kravské | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
cca 3 dl 3 dl vývaru | Vývar hovězí | 300 ml |
1,5 - 2 lžičky 1,5 - 2 lžičky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 7 g |