Nutriční hodnoty (Květák a brambory zapečené s hermelínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 882 kJ / 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 56,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,47 g |
Tuky | 51,78 g |
– nasycené | 28,86 g |
– nenasycené | 18,51 g |
–– mononenasycené | 15,39 g |
–– polynenasycené | 3,11 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 9,09 g |
Cholesterol | 469 mg |
Sodík | 2,17 g |
Sůl | 5,36 g |
Sacharidy | 50,39 g |
– cukry | 14,11 g |
––– laktóza | 7,03 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 malý květák | Květák čerstvý | |
4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
1 1 hermelín | Hermelín | 100 g |
1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
100 g 100 g šunky (nebo anglické slaniny) | Šunka vepřová vařená | 100 g |
150 ml 150 ml smetany na vaření 12 % | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
strouhaný sýr na posypání (podle chuti) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
mletý kmín | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
1 špetka 1 špetka koření na grilovanou zeleninu | Provensálské koření |