Nutriční hodnoty (Květák a brambory zapečené s hermelínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 882 kJ / 928 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,47 g |
| Tuky | 51,78 g |
| – nasycené | 28,86 g |
| – nenasycené | 18,51 g |
| –– mononenasycené | 15,39 g |
| –– polynenasycené | 3,11 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 9,09 g |
| Cholesterol | 469 mg |
| Sodík | 2,17 g |
| Sůl | 5,36 g |
| Sacharidy | 50,39 g |
| – cukry | 14,11 g |
| ––– laktóza | 7,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 malý květák | Květák čerstvý | |
| 4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 1 1 hermelín | Hermelín | 100 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 100 g 100 g šunky (nebo anglické slaniny) | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| 150 ml 150 ml smetany na vaření 12 % | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
| strouhaný sýr na posypání (podle chuti) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka koření na grilovanou zeleninu | Provensálské koření |