Kuře podle uzenáře

Suroviny 4 porce

4 vykostěné kuřecí stehenní řízky
4 špekáčky
lžíce sádla
100 ml bílého vína
koření na kuře (nebo jaké máte rádi)
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Řízky okořeníme a zprudka opečeme na rozehřátém sádle.

  2. Podlijeme vínem, okmínujeme a dáme péci do trouby.

  3. Když je maso téměř hotové, přidáme nařezané špekáčky a dopečeme.

  4. Je-li třeba, podléváme během pečení vodou.

Poznámka od kuchařky

Na každý talíř dáme plátek masa a opečený špekáček. Podáváme s dušeným zelím a bramborovým knedlíkem.

Komentáře k receptu Kuře podle uzenáře

Tématické fráze: nakládání kuřat na uzení nakládání kuřete na uzení jak udit kuře uzení kuřete uzení kuřat udíme kuře recepty na uzení kuřat nakladaní kuřat nakládání kuřete nakládání a uzení kuřat recepty pro uzenáře jak se udí kuře nakládání kuřecího masa na uzení nakládání kuře na uzení jak nakladat kure na uzeni nakládání a uzení kuřete jak vykostit kuře na rizky jak narezat spekacek na opeceni uzeni do kuřete nakládání a uzení z kuřete