Nutriční hodnoty (Květák v bramborovo-sýrovém těstíčku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 094 kJ / 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,30 g |
| Tuky | 17,87 g |
| – nasycené | 7,82 g |
| – nenasycené | 7,35 g |
| –– mononenasycené | 6,05 g |
| –– polynenasycené | 1,30 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 6,65 g |
| Cholesterol | 298 mg |
| Sodík | 867 mg |
| Sůl | 1,99 g |
| Sacharidy | 52,35 g |
| – cukry | 9,33 g |
| ––– laktóza | 6,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
| 3 3 střední brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 50-70 g 50-70 g sýru (může být i uzený) | Sýr kravský tvrdý 30% | 60 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 ml 50 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 22.5 g |
| hladká mouka (podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| olej na smažení (nebo sádlo) | Olej řepkový |