Nutriční hodnoty (Hovězí jazyk na černo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 616 kJ / 386 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,99 g |
| Tuky | 0,51 g |
| – nasycené | 0,19 g |
| – nenasycené | 0,47 g |
| –– mononenasycené | 0,10 g |
| –– polynenasycené | 0,37 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 8,34 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 16 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 43,20 g |
| – cukry | 33,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího jazyka | ||
| kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) | Mrkev čerstvá | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 6 kuliček 6 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| 3 3 hřebíčky | Hřebíček | |
| 3 dl 3 dl červeného vína | Víno červené suché | 300 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce švestkových povidel | Povidla | 69 g |
| perník na strouhání | Perník | |
| hladká mouka na jíšku (nebo tmavá hotová jíška) | Mouka pšeničná hladká |